Opis forum
Człowiek

Człowiek
Otworzyła kluczem drzwi do mieszkania i weszła pierwsza. Obróciła się w jego stronę, stając przy otwartych drzwiach.
-Zapraszam. - uśmiechnęła się do niego.
Wampir
Wszedł do pokoju, rozglądając się zaciekawiony.
-Fiu, fiu. Fajnie tu masz. - zaśmiał się, cicho.
Człowiek
-Dziękuję bardzo. - posłała mu szeroki uśmiech.
-Masz może na coś ochotę? - zapytała zdejmując kurtkę.
Wampir
-Nie. Dzięki. - uśmiechnął się, do niej tajemniczo. Zdjął kurtkę i odłożył ją, gdzieś na bok.
Człowiek
-No to się rozgość. - podeszła do telewizora i włączyła go. Miała już taki nawyk, że gdy tylko wracała do domu, włączała go. Tylko kątem oka spojrzała na ekran.
Wampir
Po chwili ciszy, sam się odezwał.
-Może obejrzymy jakiś film? - zapytał wesoło, siadając na kanapie.
Człowiek
-Mmm... - mruknęła, wyjmując z szuflady etui z płytami. Podała mu je.
-Proszę. Może coś z tego wybierzesz.
Wampir
Zaczął przeglądać filmy, aż w końcu zatrzymał się na jednym z nich.
-Może "Wywiad z Wampirem"?
Człowiek
Uśmiechnęła się. Pomimo, że wampiry kręciły ją tak sobie, był to jeden z jej ulubionych filmów, głównie ze względu na Brad'a Pitt'a.
-W porządku. - wzięła do niego płytę i włożyła ją do odtwarzacza. Wróciła na kanapę, i usiadła obok niego.
Wampir
Zapatrzył się w film, chociaż szczerze mówiąc wolał patrzeć na dziewczynę, no, ale trzeba było zachować pozory. Oglądał film z wyraźnym rozbawieniem.
Człowiek
-Jak byłam młodsza, panicznie bałam się wszystkich wymyślonych stworzeń, wilkołaków, zombie, wampirów... - powiedziała, patrząc w ekran, z nikłym uśmeichem.
Wampir
Parsknął śmiechem.
-Ja nie wiem co jest w nich złego... A tak w ogóle... Wierzysz w takie stworzenia? - zapytał wyraźnie zainteresowany.
Człowiek
-Już nie, chyba nie mam już tak bujnej wyobraźni. - powiedziała szczerze, zerkając na niego.
Wampir
Wywrócił oczami, powracając do oglądania filmu.