Opis forum
Człowiek
-Co za wspaniałomyślność. - wydusiła, z trudem łapiąc powietrze.
Gość
Puściła ją i wyszła.
Człowiek
Osunęła się po ścianie i podkuliła nogi. Odchyliła głowę, biorąc głębokie oddechy. Po chwili zamknęła oczy, siedząc w takiej pozycji.
Wampir
Wszedł do pokoju, wyraźnie zadowolony, ale gdy zobaczył Camille, jego uśmiech nagle znikł. Szybko uklęknął przed nią, chwycił jej brodę, tak, aby na niego spojrzała.
-Co się stało?!
Człowiek
Otworzyła oczy i spojrzała na niego.
-Tym razem nikt mnie nie pogryzł. Ograniczono się do duszenia. - powiedziała cicho z ciebiem ironicznego uśmiechu.
-Zwariuję w tym mieście... - mruknęła patrząc w sufit.
Wampir
Westchnął cicho, po czym usiadł koło dziewczyny, objął ją ramieniem i przytulił ją do siebie, nic nie mówiąc.
Człowiek
-Co ja im wszystkim zrobiłam... Kristine.. Dobra, rozumiem, ale taka Anna. Co ona do mnie ma. - spojrzała na niego, mając nadzieję, że może on jej to jakoś wyjaśni.
Wampir
Spuścił wzrok.
-Ona ma to do Ciebie, to... Że zadajesz się ze mną.
Człowiek
-A... Dlaczego? - ciągnęła dalej.
Wampir
-Bo myśli, że Cię skrzywdzę, dlatego woli zrobić to sama... Wiesz, taka zemsta. - spojrzał jej w oczy.
Człowiek
-To niech żadne z was mnie nie krzywdzi i nie będzie problemu. - powiedziała delikatnie wzruszając ramionami. Uśmiechneła się nikle.
-Zemsta? - tego za bardoz nie zrozumiała.
Wampir
Uśmiechnął się, nikle.
-Tak zemsta, ale o tym później, powinnaś odpocząć.
Człowiek
-Siedzę tutaj od dwudziestu minut, zdążyłam odpocząć. - naciskała dalej. Spojrzała na niego z cieniem uśmiechu na ustach.
Wampir
-Proszę... Zrób to dla mnie. - spojrzał jej w oczy, uśmiechając się, delikatnie.
Człowiek
Westchnęła cicho.
-Dobra, niech Ci będzie. - wywróciła oczami.